maandag 13 april 2015

Dinertip: Tortilla's uit de oven / ravioli met spinazie en doperwtjes

Vandaag zal ik twee recepten delen. Gisteren heb ik namelijk tortilla's gemaakt en vandaag een ravioli. Ik ben trouwens echt dol op het delicieux assortiment van Lidl. De ravioli gevuld met kaas en honing die ik gebruikt heb voor het recept komt ook uit dat assortiment. Maar eerst hoop ik jullie te inspireren met mijn tortilla's uit de oven.

Je kunt de tortilla's eigenlijk maken zoals je zelf wilt en je laten inspireren met mijn oven variatie of mijn super makkelijke recept volgen. Ingrediënten voor 2 personen: 6 tortilla wraps, kruiden naar smaak (in een kant en klare mix of zelf kruiden als paprikapoeder en komijnzaad toevoegen), salsasaus naar smaak, 400 gram Mexicaanse groente, een zakje geraspte kaas, kruidenkaas en eventueel stukjes gebakken kipfilet.
Bak de groente zoals op de verpakking en voeg daarna de kruidenmix met wat water toe. De salsa saus kun je ook alvast toevoegen maar dit kan ook later. Voeg eventueel de kip toe.  Doe de helft van het zakje kaas door het mengsel. Verwarm het geheel niet langer dan enkele minuten. Verwarm nu de oven voor op 200 graden celsius als hij snel voor verwarmt of doe dit eerder al als je een grote oven hebt. Doe het groentemengsel in de wraps en rol ze dicht. Doe de wraps op bakpapier in een ovenschaal of bakplaat. Besmeer de wraps met kruidenkaas en strooi de rest van de kaas over de wraps. Doe de wraps voor ongeveer 10 minuten in de oven. De warmte en tijd van de oven verschilt per oven.


Voor de ravioli kun je eigenlijk iedere ravioli of tortellini gevuld met kaas gebruiken. Ingrediënten voor 2 personen: 1 pak ravioli, 350 gram spinazie a la crème, 50 gram doperwtjes uit de vriezer, ongeveer drie kwart zakje geraspte kaas, half potje pesto.
 Verwarm wat olie in een wokpan. Voeg daarna de spinazie en doperwtjes toe. Ondertussen kun je de pasta koken volgens de verpakking. Als de spinazie en doperwtjes lekker warm zijn, voeg je de helft van de geraspte kaas en de pesto toe aan de groente in de wok. Giet de pasta af als de kooktijd er op zit, voeg de pesto-groente saus toe aan de ravioli en garneer met de rest van de kaas. Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten