maandag 1 juni 2015

Dinertip: mijn favoriete pasta pesto

Ik vond het weer hoognodig tijd een voor recept op mijn blog! Een aantal jaren geleden begon ik met koken en merkte dat kant en klare recepten niet altijd precies zijn zoals ik het lekker vind. Toen ben ik recepten met elkaar gaan combineren of zelf de recepten aan gaan passen. Ik nam toen ook een abonnement op het tijdschrift ELLE eten en dit recept komt deels dan ook uit dit tijdschrift. Inmiddels blijft het recept nog steeds terug komen in mijn keukentje omdat het zo makkelijk maar toch lekker is.

Wat je nodig hebt voor 2 personen: 150 gram pasta (ik houd van penne), een zakje geraspte kaas, een groot potje pesto (of natuurlijk huisgemaakte pesto), een zak van 200 gram verse spinazie, 150 gram (of een andere hoeveelheid naar smaak) diepvries doperwtjes en een uitje.

Hoe je deze super makkelijke pasta maakt: Kook water voor de pasta en verhit ondertussen wat olie in de wokpan. Als dit opstaat, kun je de ui snipperen en als de olie warm is de ui fruiten (licht bakken). Als het water kookt, kook je de pasta gewoon zoals op de verpakking. Als de ui gefruit is, voeg je handje voor handje de spinazie toe aan de pan met ui. Je kunt dit niet in een keer doen omdat de spinazie eerst moet slinken, tenzij je een super, mega grote wokpan hebt natuurlijk. Als de pasta nog 4 minuten moet koken, voeg de de doperwtjes toe zodat deze nog 4 minuten mee kunnen koken. Als de pasta/doperwtjes gekookt zijn en de spinazie geslonken is, giet je de pasta af en gooi je deze gewoon lekker in de wokpan. Je mengt alle ingrediĆ«nten voorzichtig met elkaar want je wilt geen doperwten puree in de pasta.  Vervolgens voeg je de helft van de geraspte kaas toe tot deze smelt terwijl je weer voorzichtig roert. Daarna voeg je de pasta toe, die je ook weer door het geheel roert en haalt de pan van het vuur. Als garnering voor de echte kaasliefhebber, hebben we natuurlijk nog een half zakje geraspte kaas over. Eet smakelijk! Oh trouwens, op de foto is te zien dat je het ook met diepvries spinazie kunt maken. De bereiding blijft hetzelfde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten