Ik ben de afgelopen tijd gewoon zoals altijd lekker door blijven koken en ook door blijven experimenteren met recepten. Een tijd geleden wilde ik voor het eerst eens gaan koken met zoete aardappelen. Dat liep echter zo finaal de mist in dat we pizza hebben besteld. Dat was de eerste en hopelijk ook laatste keer dat mijn gemaakte eten zo vies was dat we iets lieten bezorgen. Ondanks die misstap liet ik me niet uit het veld slaan en probeerde ik opnieuw een gerecht te maken met de gevreesde zoete aardappel. René zei: ojee, het is maar goed dat ik niet thuis eet. Verder had ik die dag ook erg veel zin om iets met feta te eten en besloot het te combineren. Vandaar dit recept: pakketjes met zoete aardappel en feta.
Wat je heb je nodig voor 3 personen? Nou eigenlijk erg weinig: een halve kilo zoete aardappelen, een blik tomatenblokjes, een pakje feta, een pak met hartige taart deeg (ligt naast het bladerdeeg in de vriezer), komijnzaad(poeder), paprika poeder, peper en zout. Een ingrediënt dat ik niet gebruikte maar wat wel lekker zou zijn is een uitje.
De bereiding is eigenlijk net zo makkelijk maar het kost eventjes tijd. Eerst kook je de aardappelen voor een klein kwartiertje. Als ze gekookt zijn, kun je de schil er gemakkelijk vanaf pellen. Zo niet, helpt het om ze in stukken te snijden voor je ze pelt. Na het pellen, snijd je de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm. Ondertussen verwarm je de oven voor op de temperatuur die de verpakking van het deeg beschrijft en laat je het deeg ontdooien. Doe de aardappelblokjes terug in de pan en voeg de tomatenblokjes hier aan toe. Daarna snijd je de feta in blokjes van een halve cm en voegt ook deze aan het mengsel toe. Vervolgens geef je het mengsel wat meer smaak en pit met de paprika poeder, het komijnzaad, de peper en het zout. Verdeel het mengsel vervolgens over de deegplakken en vouw het dicht tot een leuk pakketje. Je kunt verschillende vormen kiezen dus leef je vooral uit. Tot slot doe je de pakketjes voor een klein half uurtje of de tijd die op de verpakking van het deeg staat in de oven. Let op: de pakketjes zijn erg heet van binnen dus val niet meteen aan maar laat het eventjes afkoelen.
De titel van mijn blog is 'De kunst van het kunnen en kiezen' omdat deze zin een samenstelling is van waar ik me dagelijks mee bezig houd. Ten eerste heb ik een grote passie voor kunst en houd van woordspelingen. Daarnaast vind ik het als jongvolwassene lastig om mijn plaats in de maatschappij te bepalen omdat er veel beperkingen zijn in mijn leven maar er ook enorm veel te kiezen valt. Je zou dus kunnen zeggen dat het nog een knap kunstje is om dit op de juiste manier te doen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen