zaterdag 6 juni 2015

Bieravond met stevige snacks

Vandaag las ik op Twitter: 'Zo'n dag om weer heel de dag in het park bier te drinken.'

Ik moet toegeven dat de schaarse, mooie dagen in Nederland wat mij betreft ook zeker met een biertje in het park gevierd moeten worden. Dat gaat echter niet omdat velen van ons hard moeten studeren, werken, schoonmaken, ziek zijn of andere verplichtingen hebben op deze dagen. Op dit moment ben ik dan ook aan het wachten tot René thuis komt uit zijn werk zodat wij ook met iets lekker aan een vijvertje kunnen gaan zitten. Soms zijn we echter genoodzaakt om bier te drinken buiten de zonuren of mooie dagen. Na het succes van mijn zelfgemaakte high wine en paasbrunch laatst een bieravondje verzorgd bij ons thuis met stevige snacks.

We begonnen aan het einde van de middag met nacho's uit de oven. Dit recept heb ik stiekem gejat van het strandpaviljoen in Nes, Ameland. De ingrediënten zijn: een zak doritos chips, een rode ui, een half zakje geraspte kaas, een klein bekertje zure room en chilisaus. Je verwarmt de oven voor op laten we zeggen 200 graden Celsius en pakt een diepe ovenschaal. Daar doe je eerst een halve zak doritos chips in en dit garneer je als het ware met de ui (die je uiteraard wel even in reepjes moet snijden), de zure room, de chilisaus en tot slot met de kaas. Vervolgens gooi je de andere helft van de chips daar op en garneer je het weer in dezelfde volgorde. Het is belangrijk dat je uiteindelijk de geraspte kaas bovenop hebt. Je doet het geheel 10 minuutjes in de oven (of korter als je een warme oven hebt) en daarna kun je lekker smullen van de warme nacho's. Ik raad je aan om het gewoon lekker met je handen te eten en ze daarna eventjes te wassen (of niet).

Na het eten van de nacho's was het tijd voor het avondeten en om een beetje in de bieravond-sfeer te blijven maakte ik burgers! Voor René deed ik dit met hamburgers en voor mijzelf met vegetarische burgers. Om toch iets anders te proberen, stelde ik de burgers samen uit: truffelmayonaise, gebakken paddenstoelen, de burger, cheddar kaas en sla. Ik ga er vanuit dat iedereen weet hoe je een burger moet bakken en een broodje moet smeren dus ik ga dit niet uitleggen. Wel kan ik je adviseren de burgers en paddenstoelen tegelijkertijd te bakken in 1 pan want dat scheelt weer afwas. Mocht je toch problemen hebben bij de bereiding, dan hoor ik dit graag. De linker burger is de vegetarische en de rechter is met vlees.


Na het eten van de burgers zaten we al aardig vol maar we wilden toch graag de nieuwe happas uit proberen. Dit zijn een soort bitterballen met diverse vegetarische vullingen. Deze kun je bereiden in de oven en zijn dus zeer geschikt voor mensen zonder friteuse (zoals ik). Wij probeerden de smaken 'prei, oude kaas, mosterd' en 'risotto, mozzarella'. Wij vonden de happas echter niet erg lekker en omdat we al vol zaten hebben we het deels laten staan. Ik vond ze erg klef, niet krokant en de smaken zelf waren ook niet wat ik me er van had voorgesteld. Niet voor herhaling vatbaar dus.


Dus als het weer een keertje niet mee zit, hoeft dat je er niet van te weerhouden een gezellige bieravond te houden. Goed eten is namelijk voor zo'n avond een zeer geschikte vervanger voor de zon. Toch ga ik vandaag de zon wel lekker op mijn bolletje laten schijnen. Proost!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten