Ingrediƫnten voor 2 personen: 150 gram risotto, tuinkruiden bouillon, een verpakking gemengde paddenstoelen, een paar champignons als je extra paddenstoelen wilt toevoegen, kipfilet of iets vegetarisch dat daar ook voor door kan, 1 rode ui, 1 prei, geraspte kaas voor de garnering, gemengde sla voor erbij, 1 verpakking ricotta, paprika poeder, peper en zout.
Als eerste fruit je de gesneden uitjes licht in een wokpan me voorverwarmde olie en bak je de kipfilet. Daarna snijd je de prei in ringen en voegt deze toe aan de pan.
Als je de inhoud van de pan er uit ziet zoals de afbeelding kun je de paddenstoelen snijden en deze meebakken met het geheel. Dit doe je een paar minuutjes aanvankelijk van hoe hard je de paddenstoelen gebakken wilt hebben. Vervolgend bak je de risottorijst in de pan tot de korrel glazig zijn. Dit betekent misschien een minuutje tot de korrels glimmen. De rijst bereid je eigenlijk zoals de verpakking beschrijft door steeds weer een scheut bouillon toe te voegen aan de pan en om de 2-3 minuten te roeren. Ergens tussen de 20 en 40 minuten zou je rijst gaar moeten zijn. Ik proef gewoon altijd even om het te controleren.
Als de inhoud van de pan er uitziet zoals de afbeelding hierboven kun je door naar de volgende stap. Wacht tot het vocht volledig in de rijst is getrokken en er een dik, niet waterig geheel over is gebleven. Nu kun je de ricotta kaas toe voegen aan de pan. Meng de ricotta goed door de rijst en voeg dan ook het paprika poeder, wat peper en wat zout toe. Roer het geheel goed door en serveer op een bedje van gemengde sla. Voor de garnering kun je nog wat extra geraspte kaas gebruiken zoals je van mij gewend bent. Dit is dan het eindresultaat!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten