vrijdag 24 april 2015

Dinertip: Italiaans twee gangen menu

Voor mijn verjaardag heb ik kookringen gekregen en na lang bakkeleien over wat ik daar mee kon gaan doen, heb ik vandaag een Italiaans twee gangen menu bereid. Als voorgerecht maakte is wat men 'courgette bella napoli' noemt. Als hoofdgerecht maakte ik een risotto. Zoals gewoonlijk zijn mijn recepten gemakkelijk te breiden.

Recept voor courgette bella napoli:
Benodigdheden voor 2 personen: een courgette, tomatensaus, bloem en een bolletje mozzarella.
Ter voorbereiding moet je ongeveer een uur van te voren de courgette in dunne plakjes snijden en bestrooien met zout zodat het vocht uit de schijfjes wordt ontrokken. Na een uur dep je de schijfjes droog met een theedoek of keukenpapier en wentel je ze door de bloem. Bak de schijfjes met bloem in een laag olie in een koekenpan tot de schijfjes lichtbruin zijn. Verwarm ondertussen de oven op circa 200 graden celcius. Vervolgens pak je de kookringen en vul je deze met een laagje courgette, dan een laagjes tomatensaus en dan wat mozzarella. Je vult de kookring met laagjes tot hij vol zit of je ingrediƫnten op zijn. Zorg dat je bovenste laagje mozzarella is. Ik heb het voor het in de oven ging nog wat bestrooid met peper en zout uit een molentje. Als ondergrond voor de kookringen gebruikte ik een lage ovenschaal met bakpapier. Doe het gerecht 20 minuutjes in de oven en klaar is kees! Wij vonden dit echt heel erg lekker dus eet smakelijk.




Mijn risotto bestond uit tomatenblokjes, courgette, ui, champignon, italiaanse kruiden en behoorlijk wat wijn. Voor de garnering gebruikte ik mijn grote favorieten: kaas en rucola. Voor de bereiding zou ik je instincten volgen of de verpakking van de risotto rijst goed lezen want ik ben werkelijk waar 's werelds slechtste risotto maker. Al met al was hij dit keer best lekker.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten