dinsdag 28 april 2015

Ontbijt- en dinertip: simpele boterham en opgerolde lasagne

Wat als je nou helemaal geen zin hebt om moeilijk te doen in de ochtend maar je wel het gevoel van een lekker broodje in je buik wilt? Dan maak je een boterham met een extra touch. Ik maakte daarom een boterhammetje met oude kaas, ananas mosterd en rucola. De rucola was alleen een beetje oud en daarom niet zo mooi meer maar nog wel lekker.



Als je nou voor het avondeten wel zin hebt om (heel) veel moeite te doen, dan kun je opgerolde lasagne maken. Daar heb je het volgende voor nodig voor 2 personen: 1 pas verse lasagne bladen, 1 courgette, 1 aubergine, 1 ui, klein potje/pakje/bakje tomatensaus, half pakje feta, 1 bolletje mozzarella, peper en tijm naar smaak.

Als eerste leg ik mijn lasagne bladen in water omdat ik van zachte pasta houd maar dit hoeft niet. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes. Ondertussen verhit je olie in een (grote) koekenpan en als de olie warm is, bak je de de plakjes aubergine en courgette lichtjes aan beide kanten. Je zou ondertussen alvast de ui kunnen snijden. bekleed ieder lasagne blad met courgette en aubergine. Leg aan de zijkant wat verbrokkelde feta en stukjes ui. Je zou de feta ook kunnen vervangen door wat mozzarella. Dit deed ik voor RenĂ© omdat hij niet van feta houdt. Bestrooi het met wat tijm en peper en rol het op tot een compact rolletje. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Zorg dat je de rolletjes rechtop in een ovenschaal zet. Giet de tomatensaus over  de rolletjes in de ovenschaal en leg stukjes/plakjes mozzarella over het geheel. Doe de lasagne in de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten en eet smakelijk. He eten was lekker maar ik vond het zeer tijdrovend dus maak het de volgende keer als gewone lasagne. De rolletjes zien er mooi uit maar zoals je misschien wel kunt zien is het niet echt mooi op je bord.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten