Vandaag wil ik twee van mijn grote
favorieten introduceren. Ik maar hier graag variaties op en dat heb
ik in dit geval ook gedaan. Ik zal zowel mijn originele recepten als
de hier gebruikte variaties beschrijven. Alvast eet smakelijk en veel
kook plezier!
Bol met kaas en avocado: wat zit er op?
Deze keer heb ik twee lichte meerzaden bolletjes, tomaten bruschetta,
jong belegen kaas, een halve avocado, sla, peper en zout er op
gedaan. Normaal gesproken gebruik ik in plaats van de tomaten
bruschetta tomaten salsa. Dat vind ik persoonlijk lekkerder dan de
bruschetta maar je kunt natuurlijk variëren met alles wat tomaten
bevat. Het maken van deze maaltijd, die zowel geschikt is als stevig
ontbijt als lunch, is heel simpel. Je zou de volgorde van de
ingrediëntenlijst zoals hierboven beschreven is, kunnen gebruiken.
Wat ik in ieder geval zou doen is de tomatenvariatie onderop en de
peper en zout zou ik op de avocado doen zodat die meer smaak krijgt.
Gnocchi, mijn grote liefde! Ik ben dol
op gnocchi want het heeft een iets stevigere bite dan pasta en
tegelijkertijd is het lekker zacht in je mond. Dat klinkt
tegenstrijdig maar het na proberen van dit recept begrijp je het
vast. Dit keer heb ik weer een van mijn favorieten uit het Lidl
Delicieux assortiment gebruikt namelijk de pesto gnocchi. Dit
betekent dat binnen in het aardappeldeeg een pesto vulling zit. De
ingrediënten zijn als volgt voor 2-3 personen: 1 pak (pesto)gnocchi,
1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, 1 paprika, 1 bakje cherrytomaten,
milde geraspte kaas en kruiden zoals tijm, oregano, peper, zout,
paprika poeder, basilicum, rozemarijn, etc. Je kunt zoals met veel
Italiaanse gerechten variëren met de ingrediënten mits je een
beetje gevoel hiervoor hebt. Ik doe bijvoorbeeld er niet altijd een
paprika door.
De bereiding: Eerst verwarm je wat olie
in een wokpan en ondertussen kun je de ui snijden. Kook de gnocchi
gewoon zoals beschreven is op de verpakking. Bak de ui lichtbruin en
snijd ondertussen de aubergine. Vervolgens bal je de aubergine mee
met de ui en ondertussen snijd je dan de courgette en als je snel
bent ook alvast de paprika. Bak ook de courgette mee en daarna de
paprika. Tot slot snijd je de cherrytomaten doormidden en voeg je
deze toe de gebakken groente. Op het moment dat de cherrytomaten
zacht worden door de warmte voeg de de kruiden naar smaak toe. Je
zult zien dat het geheel wat zacht wordt en dan voeg je de helft van
de geraspte kaas toe. Hierdoor ontstaat een soort romige
groente-kaassaus. Serveer de saus bij de gnocchi en garneer het
eventueel met wat extra geraspte kaas. Ik doe dit altijd in overdreven mate.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten