donderdag 14 mei 2015

Vakantie geboekt!

Het was eventjes onzeker of ik dit jaar wel op vakantie kon en ons plan om te gaan interrailen was al van de baan. Ondanks dat het eigenlijk nog steeds een beetje onzeker is omdat ik nog niet weet wanneer ik geopereerd zal worden, hebben we toch hotels geboekt! In juli zullen René en ik in ons kleine autootje afreizen naar Luxemburg en Trier. ROAAAD TRIP!! We kijken er enorm naar uit en hebben zelfs een hotelkamer met uitzicht op de mooie rivier de Moezel. Tijdens onze vakantie zullen we lekker wat cultuur gaan snuiven, relaxen, wandelen, genieten van het uitzicht en terrasjes pakken. Tot slot wil ik jullie wat informatie geven en een afbeeldingscollage laten zien over Luxemburg Stad en Trier.

De hoofdstad van Groothhertogdom Luxemburg is Luxemburg Stad (Lëtzebuerg). Het is een relatief kleine stad met een oppervlakte van 2568 km2 en ongeveer 100.000 inwoners. Luxemburg heeft Duitsland, Frankrijk en België als buurlanden. Er stromen twee rivieren door Luxemburg Stad, namelijk de Alzette en Petrusse. Luxemburg Stad is een belangrijke stad voor de internationale bankenwereld en mede daardoor een van de rijkste steden van Europa. De historische gebouwen, musea en mooie natuur zijn karakteristiek voor de stad en maken een bezoek zeker de moeite waard. Luxemburg Stad is in 963 ontstaan doordat Graaf Siegfried een kasteel met verdedigingsmuur bouwde. Deze burcht groeide uit tot Luxemburg stad en uiteindelijk ook tot het land Luxemburg. Ingenieurs bouwden de stad uit tot een van de sterkste vestingen en hierdoor kreeg de stad de bijnaam Gibraltar van het Noorden. Helaas is er slechts 10% van de vesting overgebleven, waaronder de bekende Kazematten die vroeger gebruikt werden als schuilplaats. In 1994 zijn de oude stad en vestingswerken door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. De informatie uit deze tekst komt van deze website.

Trier is de oudste stad van Duitsland (ongeveer 2000 jaar oud) en gelegen in een verwijding van het Moezeldal dat omringd wordt door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier trekt veel bezoekers vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd, beschermde monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Veel monumenten in Trier staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast het grote aanbod kunst, cultuur en historische bezienswaardigheden is Trier ook een bruisende stad met een hogeschool en universiteit waardoor de stad ook veel jongeren trekt. Een indrukwekkende geschiedenis gaat hier hand in hand met een eigentijds heden. Er is dan ook een groot aanbod aan winkels, cafés en bistro's in de stad. Ook het nachtleven is hier bruisend vanwege het jongere publiek. De invloed van de Moezelwijnen is ook in Trier merkbaar. Naast proeflokalen en wijnkelders kent de stad veel goede restaurants waar de regionale wijnen geschonken worden in combinatie met culinaire hoogstandjes. De informatie uit deze tekst komt van deze website.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten