donderdag 2 juli 2015

Dinertip: risotto met cantharellen en kruidenboter

Cantharellen, het woord klinkt als als een ware delicatesse. Aan de ene kant klopt dat ook wel maar aan de andere kant zijn het gewoon paddenstoelen die je in de supermarkt kun kopen. Het is een paddenstoel die erg geliefd is in de keuken en daarom probeerde ik het ook eens uit. Ik heb gelezen dat ze lekker zijn als je ze bakt in kruidenboter en dat je ze ook lekker door de risotto kunt doen. Ik besloot het gewoon allebei tegelijk te doen.

Bij Albert Heijn kun je op dit moment kortingsbonnen boekjes krijgen waarin een kortingsbon voor cantharellen zit. Ik zou hier zeker gebruik van maken en er zitten nog veel meer lekkere kortingsbonnen in. Een andere tip is dat de cantharellen moeilijk schoon te boenen zijn met een doek dus als je een kwastje hebt voor in de keuken zou ik hiermee de cantharellen schoonvegen.

Ingrediƫnten voor 2 personen: 150 gram risotto rijst, een bakje kruidenboter, geraspte (parmezaanse) kaas, een doosje cherry tomaten, 200 gram cantharellen, een half bakje champignons, 2 rode uien, bouillon en wat rucola ter garnering.

Bereiding: Verwarm wat olie in een wokpan en snijd ondertussen de uien in stukjes. Begin ondertussen ook alvast met het schoonmaken van de paddenstoelen. Dit kun je eventueel ook doen voor je gaat beginnen met koken. Als de olie warm is, fruit je de ui op half hoog vuur. Ondertussen kun je de cantharellen en champignons snijden. Als je hiermee klaar bent, kun je ze toevoegen aan de uien en licht bakken. Ondertussen zet je een keteltje water op. Daarna voeg je de risotto rijst toe en bakt deze tot ze glazig zijn. Daarna voeg je een beetje bouillon poeder toe en een deel van het kokende water. Roer het geheel om de 3 minuten en voeg water toe indien nodig. Als de rijst bijna gaar is, kun je de cherrytomaten halveren en ook toevoegen aan de wokpan. Als al het water is opgenomen is en de rijst gaar is, kun je de kruidenboter toevoegen en laten smelten. Als het geheel weer stevig is en de kruidenboter volledig is gesmolten. Vervolgens kun je het in een diep word doen en op een plat bord in een kookring. Tot slot is het lekker om het geheel te garneren met wat geraspte kaas en rucola.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten